חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מיתוסים שונים בכלבים וחתולים

שהגיעה השעה לנפץ אותם…

דוקטור, האף של הכלב שלי יבש, הוא חולה! אסור לכלבים לאכול תפוחי אדמה…

אני שומע לא פעם מידע שגוי מלקוחות שלי בנוגע לדברים ששמעו מאנשים או קראו באינטרנט והם חסרי בסיס. בואו ננתץ כמה מהמיתוסים הללו:

  • אף יבש לכלב: ובכן אפו של הכלב יכול להיות רטוב או יבש, ויכול אף להיות חם או קר ואין זה מעיד על מחלה. עד כמה האף לח או יבש או חם תלוי בטמפרטורת הסביבה, בלחות היחסית, בזרימת האוויר ועוד. אין לכך שום קשר להיותו בריא או חולה.
  • אכילת תפוחי אדמה מסוכנת לכלבים: ובכן אין לכך שום קשר למציאות. ישנם מזונות שהם אסורים לכלבים ולחתולים (יותר בעייתי בכלבים, כי חתולים יותר בררניים לגבי מה שהם אוכלים). ניתן לשמוע סרטון ופוסט שלי בנושא
  •  בין המזונות האסורים נזכיר את הבצל, השוקולד, השום, ממתיקים מלאכותיים, אבוקדו ועוד. כל מה שלא מופיע בסרטון כמזונות אסורים מותר למאכל.
  • חתולים תמיד נופלים על הרגליים: זה לא תמיד נכון. חתולים נופלים פעמים רבות מגבהים שונים ואינם נופלים על רגליהם. מחקר שנעשה בשנת 1987 הוכיח כי נפילות של חתולים מקומות 2-6 גרם ליותר פציעות לעומת נפילות מקומות 7-32…
  • חתולים זקוקים לחלב כמקור לסידן: זה איננו נכון. מזונות החתולים הקיימים היום בשוק מכילים מספיק סידן. זאת ועוד, ישנם חתולים הסובלים מרגישות ללקטוז ולכן הזנה עם חלב תגרום להפרעות עיכול ולתחושה לא טובה.
  • כלב המקשקש בזנבו הוא שמח: לא בהכרח. לעתים קשקוש בזנב קורה בעת שכלב מרוגש מאוד או אפילו עומד לתקוף כלב אחר.
  • הפה והרוק של כלבים הם "סטריליים": רחוק מאוד מהמציאות. אמנם אני אוהב שכלבים מלקקים אותי, אבל אני מודע לזה שהפה שלהם מלא בחיידקים. זה נכון שיש ברוק של כלבים אנזימים ומרכיבים מסוימים שיכולים לפעול כנגד חיידקים ופתוגנים אחרים, אבל זה לא הופך את פיהם לסטרילי ובטח שלא לגורם מרפא פצעים. גם כלב המלקק את פצעיו אינו מועיל בכך לשיפור המצב- ההיפך הוא הנכון. ליקוק אינטנסיבי רק יחמיר את הפצע.
  • הכלב/החתול הולך עם הטוסיק על הרצפה כי יש לו תולעים:
  • גירוד הטוסיק על הרצפה אכן יכול לנבוע מתולעים (אולם במקרה כזה אם תסתכלו טוב על הצואה תראו שם את התולעים), אולם בד"כ הדבר לא נובע מתולעים, אלא נובע מסתימה של הבלוטות האנאליות אשר נמצאות בצידי הטוסיק. כאשר הבלוטות הללו נסתמות, החומר המצטבר בתוכן מציק לכלב/לחתול ולכן הוא מנסה לרוקן אותן. אם הוא לא מצליח, מומלץ ללכת לווטרינר שירוקן לו אותן.
  • כרסום קירות הוא תוצאה של מחסור בסידן: אכילת קירות היא לרוב תופעה התנהגותית ולא מצביעה על חוסר בסידן. בגורים – כרסום הקיר הוא חלק מהתנהגות הגור, אשר לרוב נגרמת מכאבי שיניים וחניכיים מהם סובל הגור ובד"כ תחלוף עם הזמן לאחר החלפת שיני החלב. בכלבים בוגרים – כרסום הקיר גם הוא תופעה התנהגותית אשר בד"כ קשורה לשעמום או חרדת נטישה ודורשת טיפול.

לאור האמור, ממליץ תמיד לבדוק מיתוסים בצורה ביקורתית ולשאול אנשי מקצוע. אתם מוזמנים לפנות אליי לגבי מיתוסים חדשים שאתם שומעים ואעזור לכם להחליט האם הם נכונים או לא…

שלכם, ד"ר גלעד פקטור.

שיתוף:

פוסטים נוספם:

אקרל ליק דרמטיטיס-Acral Lick Dermatisis

 מאת: טל חסנוב (וטרינרית) גרנולומת ליקוק- Lick Granuloma או בשמה הארוך יותר- Acral lick Dermatitis, הינה מופע ספציפי של דלקות עוריות זיהומיות. למחלות אלה יש

acute moist dermatitis -hot spot

 מאת: טל חסנוב (וטרינרית) מכירים את זה שכלבכם מלקק באובססיביות את אותה נקודה, עד שנוצר פצע אדמדם, לח ופתוח? מדובר במופע שמתרחש תוך שעות בודדות,

סינדרום הזנב השמוט – Swimmer’s Tail

 מאת: טל חסנוב (וטרינרית) חזרתם מבילוי בים עם כלבכם ופתאום הזנב שלו שמוט לחלוטין? יכול להיות שהוא סובל מ- Swimmer’s Tail Syndrome. מה היא התסמונת?

פפילומה בכלבים

 מאת: טל חסנוב (וטרינרית) וירוס הפפילומה קיים בכלבים ויכול לגרום לגידולים כרוביתיים, בייחוד באזור הפה.  פפילומה אוראלית (של חלל הפה) מופיעה בעיקר בכלבים צעירים משנתיים,

השאירו פרטים ונחזור אליכם

Call Now Button