הסתגלות
בימים הראשונים לשהייתו של הגור החדש בביתכם תנו לו הרגשת בטחון. הקפידו לתת לו צעצוע אחד או שניים לשחק בו. לא להרעיף עליו עשרות צעצועים על מנת שלא יחשוב שכל דבר לעיס הוא עבורו. חשוב לתת לו צעצועים נוקשים ומחומרים שאינם מזיקים לו- קנו בחנות לציוד לבעלי חיים- המגוון עצום. אם הגור החדש לועס חפצים אחרים בבית (כגון נעלי עור, ספות וכו') הקפידו לכעוס באופן עקבי ולהבהיר לו שאתם כועסים. אין להרים יד על הגור! זה רק יגרום לו לפחד מידיים. כעס יתבטא בטון שלכם ובהימנעות ממשחק עמו. אפשר גם להרים אותו ולהניחו במקום אחר. קנו לגור מזון גורים איכותי והקפידו להאכילו על פי ההוראות שעל האריזה. רצוי להאכילו 3-4 פעמים ביום. שימו לב: הכמויות שרשומות על אריזות המזון הן בדרך כלל המנה היומית! רצוי לא להרטיב את המזון ואין צורך בתוספות. הרטבת המזון תרכך אותו ולא תאפשר לו לשחוק את השיניים ולמנוע היווצרות אבן שן. כמו כן, הגור שלנו מחליף שיני חלב לשיניים קבועות ועליו ללעוס מזון נוקשה וצעצועים נוקשים. הקפידו על שגרה יומיומית קבועה- הדבר ייתן לגור החדש שלכם הרבה בטחון. טיולים בשעות קבועות, מזון בשעות קבועות.
חיסונים ויציאה מהבית
כשתאמצו/תקנו את הגור הקפידו לבקש פנקס חיסונים המפרט מתי וכנגד מה חוסן הגור החדש שלכם. גורי כלבים מומלץ לחסן שלוש פעמים החל מגיל חודש וחצי, פעם בשבועיים, בחיסון הנקרא משושה. החיסון נועד ליצור נוגדנים בגופו של הגור כנגד שש מחלות שונות (פרוו, כלבלבת, צהבת ועוד). אין להפגיש את הגור שלכם עם כלבים אחרים כלל עד לסיום סדרת החיסונים. אין לטייל עמו במדשאות ומקומות בהם יש כלבים. יש הממליצים לא להוציאו כלל מהבית עד לסיום שלושת החיסונים. לגישתי, ניתן להוציאו לצורך עשיית צרכים, אבל רק לשטח מרוצף/מבוטן ולא לאזורי חול/דשא בהם הסיכוי לפגוש חיידקים ווירוסים אלימים גדול יותר.
חינוך לצרכים
זו הסוגיה הקשה ביותר בשלבי הגורות הראשונים. הגור שלכם צריך קודם כל ללמוד להתאפק. כלבים, כמו רוב בעלי החיים, אינם עושים את צרכיהם באזור שבו הם ישנים. לפיכך, רצוי לצמצם את שטח המחיה של הגור, לפחות בשעות שאין אף אחד בבית, לחדר קטן וקל לניקוי (כמו שירותים/חדר אמבטיה) ולהניח לו שם את המיטה שלו, אוכל ומים וצעצוע. בשעות שאתם בבית ניתן בהחלט לאפשר לו חופש תנועה בבית. אם בזמן שהותכם בבית אתם רואים את הגור עושה את צרכיו, מחאו כף או זרקו משהו רועש על הרצפה על מנת להבהילו. אין להכות את הגור ואין טעם לצעוק עליו- הוא רק יהפוך לחרדתי. הרימו אותו והוציאו אותו מיד החוצה על מנת שימשיך בעשיית צרכיו מחוץ לבית. אם הגעתם הביתה ומצאתם "מתנות" ממנו או שהיתם בבית אך לא ראיתם את הגור בשעת מעשה- אין טעם לכעוס עליו- הוא לא מקשר בין הכעס לצואה/שתן על הרצפה. על מנת למזער נזקים- עדיף להוציאו החוצה מיד לאחר שאכל- זה הזמן שמערכת העיכול נכנסת לפעולה והגור שלנו ירצה להשתחרר. השתדלו להוציאו לעשיית צרכים אחרי כל ארוחה. השתדלו להימנע מהשארת מזון במשך הלילה- על מנת לצמצם את מספר ה"מוקשים" שתמצאו בבוקר. והכי חשוב- הרבה הרבה סבלנות. כולם בסוף נגמלים מעשיית צרכים בבית- זה עניין של זמן ותרגול.